Van olyan gyurma, amit nem horror takarítani! És az ára sem horror!

Akinek van kisgyermeke az már egészen biztosan szembesült vele, hogy a gyurma foltja és a szőnyegbe ragadt gyurma semmiképpen sem nevezhető egyszerű esetnek. Főleg takarítási szempontból nem. Azt még viszonylag egyszerűen meg lehet értetni a gyerekekkel, hogy ne vegyék a szájukba, hogy ne egyék meg, de azt már sokkal nehezebb megmagyarázni nekik, hogy ne kenjék és dobálják el szanaszét a házban ott, ahol rájuk jön, hogy később más rálépjen. Vagy a ruhába, vagy a szőnyegbe ugyanis nyomot hagy, hogy a gyurma bizony ott volt. Ezért döntöttem úgy, hogy hagyományos gyurma helyett homok gyurmát veszek!

gyurma
gyurma

Homok gyurma

Persze a homok gyurma sem az édesanyák álma, mikor takarításról van szó, de az apró szemcséknek elég a porszívó és máris meg van oldva annak a gondja, hogy a gyerekek olyanok, mint a kismalacok, ha játékról van szó. Na meg inkább a gyurmát szedem, mint hogy mindent le kelljen mosnom a vízfesték, vagy zsírkréta miatt.

A homok gyurma annak ellenére, hogy sokak számára újdonságként hathat, valójában egy elég népszerű játék, és nem csak azért, mert könnyű takarítani utána, hanem mert a gyerekek is jobban élvezik.

Gyakorlatilag a homok és a gyurma tulajdonságait ötvözve kapott építőanyagot jelenti, amivel a gyerekeinket igazán hosszú órákra leköthetjük. Nem csak az építkezést, de a műveik „letarolását” is ugyanannyira élvezik majd.

Az a tapasztalatom, hogy míg a sima gyurmából készült műveiket nem akarják újra összegyúrni, a homok gyurmát szeretik ők maguk elpusztítani. Kicsit olyan, mintha homokoznának, de mégis sokkal összetartóbb az anyag, ezt pedig nagyon élvezik. Én pedig azt élvezem, hogy könnyű feltakarítani.

Beszerzés

Minden játékbolt tart legalább egy fajta homok gyurma készletet a kínálatában, de ha igazán nagy választékot szeretnénk látni, akkor az online vásárlást ajánlom. Mivel itt nem kell kirakatokba és látványosan polcokra elhelyezniük a termékeiket, sokkal több mindent szoktak tartani. A raktárból mégiscsak egyszerűbb előbányászni egyet a rengeteg játék közül, mint mindent polcokra zsúfolni.

Mindenből nagy kínálatuk van. Gyurmákból is többet lehet kapni, van homok, intelligens, plastelino, play-doh és hagyományos gyurma is. Ezeknek mind mások a tulajdonságaik, így ha valaki szeretne, nyugodtan kísérletezhet, melyik gyurmát szereti ő és a gyermeke is a legjobban.

Nagyon sokszor rendeltem már innen a legkülönfélébb termékeket, éppen ezért is merem bátran ajánlani mindenkinek, én még nem csalódtam! Eddig maximálisan meg vagyok velük elégedve. Mindig azt kaptam, amit rendeltem, és a kinősége is minden esetben egyszerűen kifogásolhatatlan volt. A szállítás minőségével és sebességével is meg vagyok elégedve, nekem eddig minden rendelésem pár napon belül megérkezett. Olyan is volt, hogy elértem az ingyenes szállítás határát is, mert erre is van lehetőség.

Az árak magukért beszélének, sok az akciójuk és sokszor tapasztalom azt, hogy az áraik sokkal jutányosabbak, mint a konkurens oldalaknak. Éppen ezért én mindig mellettük teszem le a voksomat. Nem szeretek annyira hagyományos boltban vásárolni, persze néha azt is kell és nem vetem meg, de amióta megtaláltam a jatekwebshop.eu oldalt, azóta jobban szeretem a bevásárlást itthonról intézni. Akinek gyereke van, az tudja, milyen nehéz akár egy rövid órára is elszakadni otthonról. Na meg a gyerekek igazi kisördögökké válnak, ha beteszik a lábukat egy játékboltba! Még a legkedvesebb, legaranyosabb gyerek is hangos zokogásba kezd, ha nemet mondunk egy olyan játékra, amit amúgy 2 nap után megunna és sosem nézne rá. De ilyenek a gyerekek, ez is velük jár és én így is imádom őket. De ha nem megyünk játékboltba, mert interneten vásárolunk, sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat.

Tehát ha valaki gyurmázni szeretne a gyerekekkel, akkor ajánlom a homok gyurmát, és ne féljünk az internetes vásárlástól, nem olyan nagy mumus, mint amilyennek azt gyakran beállítják. Csak annyi a trükk, hogy hallgatni kell az ajánlásokra, és alaposan el kell olvasni az adott boltok értékeléseit.