A nagytakarításkor olyan dolgok is előkerülnek, mint akár egy rég elfeledett fotó, vagy kenőzsír

Nekifogtam az ősz utáni nagytakarításnak. Azért ilyenkor csináltam és nem tavasszal, mert most tudtam még pont eltüzelni a kertben azokat a dolgokat, amiket ellehet és a padlásról így tudtam megoldani a lepakolást. Szerettem volna, hogy ha a télnek úgy vághatok neki, hogy tavasszal már csak feleannyi munka vár rám. Ezen felül pedig rengeteg érdekes dolgot talál az ember egy-egy ilyen takarítás által és én is azon voltam, hogy előkerítsem a rég elfelejtett szerszámosládámat, emlékeimet, dolgaimat. Van pár közülük, melyre nagy szükségem lenne. Ilyen például az a kenőzsír, amit még pár éve vettem, de most vált csak igazán fontossá, hogy használni tudjam. Tudni illik, nem csak a házam körül kezdtem egy kicsit rendbe szedni a dolgaimat, hanem az autóm körül is. Szegénykém nem egy mai darab, és pont emiatt volna jó, ha egy kicsit jobban odafigyelnék rá, ehhez például kitűnő első lépés a kenőzsír és annak megfelelő használata. Tudom ez apróság, de mivel új autóra nincs pénzem komoly átalakításokra sem, ezért „sok kicsi sokra megy” alapon állok ehhez az egészhez. kenőzsír

És persze az a fránya kenőzsír hol máshol lett volna, mint a telerámolt padlásomon, így talán ez ez az egész volt egy másik kirobbantója ennek a nagytakarításnak. Örülök neki. Végül is egész nosztalgikus állapotba kerültem tőle. Találtam régi fényképeket a dédszüleimről, gyerekkori játékaimat, minden féle ereklyét, melyek megőrzése egyszer sokat jelentett nekem. Persze így újragondolva a dolgokat, rengeteg mindent dobtam ki. És jó sok takarítás után végre valahára sikerült eljutnom a kenőzsírhoz, amit eltettem.

Persze az ember az ilyenekről könnyen megfeledkezik, hogy nem csak az élelmiszereknek van szavatossági ideje, hanem bizony az ilyen termékeknek is. És nagy balszerencsémre, de ennek a kenőzsírnak is lejárt a szavatossága. Így az első mozdulattal már repült is a kukába. Na de jött akkor a kérdés, hogy honnan is fogok újat szerezni. Nem vagyok egy nagy szakértő a témában, de azt tudom, hogy nem annyira nehéz találni, csak nem mindegy, hogy milyen autóhoz keresi az ember és milyen minőségbe. Ezért elkezdtem egy kicsit keresgélni az interneten, ahol rábukkantam egy olyan online boltra, ahol rengeteg féle kenőzsírt árultak, jó minőségben és jó áron. Ráadásul nem csak online vásárlás volt lehetséges, hanem bolti átvételre is volt lehetőség. Ez csak azért fontos számomra, mert rengeteg olyan webes üzlet van, melynek nincs fizikai boltja és ezért sokszor egészen rossz minőségben gyanús körülmények között lehet vásárolni. Itt viszont, ha akartam, bemehettem és saját szememmel meggyőződhettem a kínálatról, valamint az árakról, illetve az ott dolgozó szakemberektől is kérhettem segítséget. Már pedig ez egy fontos dolog egy olyan helyzetben, amikor az autódnak a legjobbat akarod, de nincs túl sok információd az adott szakterületről. Ezért így is cselekedtem, elmentem az autós boltba, amikor volt rá szabadidőm és tájékozódtam a megfelelő kenőzsírról. Szerencsétlenségemre az üzletbe már nem volt abból a termékből, amely nekem kellett volna, de az eladó javasolta, hogy nézzem meg a webshoppban, hátha az ottani készleten még van, és hamarabb hozzá tudok jutni, mint ha megvárnám a következő szállítmányt, mely csak a következő hónapban volt esedékes. Ezért azonnal rá is kerestem online. És láss csodát, volt. Így nem kellett hozzá több, mint három kattintás és egy regisztráció és már csak ki kellett várnom azt a pár napot, hogy megérkezzen postán házhoz a termék.

Amikor pedig megjött, nem várt rám más, mint hogy a leírásnak megfelelő módon felhasználjam.
A boltban valóban egy remek minőségű kenőzsírt ajánlottak nekem, nagyon boldog vagyok vele.