Mit kezdjek az üres gázpalackokkal? Újratöltetem!

Már egy jó ideje gondolkodom azon, hogy ráférne a lakásunkra egy jó kis lomtalanítás. Főleg a garázsra. Általában mindig oda pakoljuk azokat a dolgokat, amiket már nem használunk, de még nem szeretnénk kidobni. Mivel most épp vakáció van úgy döntöttem, hogy takarítok egy nagyot, hiszen az időmből bőven kitelik.

Először kezdtem a saját szobámmal. Rájöttem, hogy nekem aztán igazán rengeteg ruhám van, szóval ezek közül is kiszelektáltam azokat, amelyeket már egy jó ideje nem hordok. Mondtam anyumnak, hogy ha lehet, akkor ezeket most ne a garázsba tegyük, a kocsinak már amúgy is alig van ott helye, inkább ajánljuk fel valami civil szervezetnek. Bár nem szeretek takarítani, a szobám rendbe szedése után nagyon belejöttem a dologba, úgyhogy neki kezdtem a garázsnak is. Hát ez egy sokkal nagyobb feladat volt, mint aminek gondoltam. A régi tv-nktől megkezdve találtam még ruhákat, a régi füzeteimet még általános suliból, illetve három gázpalackot. Őszintén szólva ezen lepődtem meg a legjobban. Nem emlékeztem arra, hogy mi valaha is használtunk volna ilyeneket. Aztán mondta anya, hogy a nagyiék a mai napig ezzel főznek. Átmentem hozzájuk és rájöttem, hogy tényleg. Hogy én ezt még sosem figyeltem meg ezelőtt… Gondolkoztam, hogy ezekkel a palackokkal azért csak kéne csinálni valamit, az nem oké, hogy továbbra is a garázsban tartogassuk őket. Kérdeztem a nagyiékat, hogy nekik nem-e kell, de azt válaszolták, hogy mégis mit kezdjenek három üres palackkal?

Ti tudtátok, hogy van gázcseretelep? Én eddig nem tudtam, de mivel nagyon zavartak az üres gázpalackok, így utánajártam a dolognak. Találtam egy oldalt, ahol olvastam, hogy kicserélik ezeket a palackokat, csak fel kell őket hívni. Megbeszéltem a szüleimmel, hogy cseréljük ki ezeket a palackokat, majd oda adjuk őket a nagyszülőknek. Fel is hívtuk az oldalon megadott telefonszámot, nagyon kedvesek voltak velünk a telefonban. Mondták, hogy eljönnek, megnézik a palackokat, és ha minden rendben van, akkor megtörténhet a csere, és egyenesen a nagyiékhoz szállítják. Továbbá, ha igényt tartunk rá, akkor vásárolhatunk tőlük újakat, amelyeket szintén cserélnek, ha kifogytak. Még ezen az ajánlaton is érdemes elgondolkodni, mivel nagyon jó árakon dolgoznak, és csak könnyebb úgy lebonyolítani ezeket a dolgokat, ha kiszállítással is foglalkoznak. Ha minden igaz, akkor holnap már ki is jönnek és elintézésre kerül ez is.

A többi lomnak is gondoskodtam a sorsáról, így most már tiszta és rendezett a garázsunk. Nem árt néha egy kis takarítás, sőt gyakran szükségszerű is. Minden esetre úgy érzem, hogy hasznosan töltöttem ezt a kis vakációt, és még a barátaimra is jutott elég időm. Nem ártana minden évben legalább egyszer egy nagytakarítást véghez vinni.