Ha az embert éri egy kisebb háztartási baleset a mosószerekkel jól jöhet egy kisebb „kézkrém kúra”

Takarítani nem igazán kellemes, de sajnos elképesztően fontos és elengedhetetlen. Az az igazság, hogy én is azok közé tartozom, akiknek gyerekkorukban fogalmuk sem volt arról mit is kell egy jó háziasszonynak (általában) átélnie annak érdekében, hogy a lakás megfelelő módon tiszta maradjon folyamatosan. Tulajdonképpen ez volt rám a jellemző egészen addig, amíg el nem kerültem az első kollégiumomba, majd később a még nagyobb kihívást jelentő albérletembe.

Furcsa dolog, amikor az ember már nem teheti meg, hogy szemet hunyjon ezek fölött a dolgok fölött. Igazándiból szinte arcon vág az a kép, ami akkor fogad, amikor pár hónapig nem takarítasz egy fikarcnyit sem. Na ez az, amikor már nincs mese, neki kell állnod azonnali hatállyal a dolgoknak. Esküszöm, hogy amikor először kerültem ebbe a helyzetbe szinte sokkhatás ért. Ott álltam és fogalmam sem volt, hogy milyen sorrendben és milyen eszközökkel lehetne ezt a hihetetlen mennyiségű koszt eltűntetni. Ráadásul mivel a lakótársaimat ez jóval kevésbé érdekelte kénytelen voltam egyedül kézbe venni az ügyet. Nem mondanám kifejezetten kellemesnek a helyzetet, de legalább az eljövendő siker és az elvégzett munka öröme az enyémnek ígérkezett. Szóval ilyen problémákkal küszködve vágtam neki éppen életem egyik legnagyobb projektjének és természetesen nem is igazán sikerült elsőre gond- és probléma mentesen abszolválni a dolgot. Pár a kezemre került mosószer kifejezetten kellemetlenné tette a dolgot, kénytelen is voltam egy kisebb kézkrém kúrával válaszolni a helyzetre.

Persze az amatőr státuszt gyorsan kinövi az ember, hogyha rá van kényszerítve, így hát én sem maradtam sokáig a Föld legszerencsétlenebb egyszemélyes takarító brigádja, sőt, mára kifejezetten belejöttem a dologba. Szerencsére az első alaklom után már jogerősen léphettem fel a lakótársakkal szemben is azon követeléseimmel, miszerint a legközelebbi alkalommal minimum a segítségüket kérem, de sokkal jobb lenne ha ezúttal ők maguk vállalnák a feladatot, tekintve, hogy nem igen tartom fairnek, hogy egyedül folytassam a későbbiekben is. Szerencsére ők is tudták jól, hogy ebben igazam van, így azóta kifejezetten harmonikusan zajlanak a takarító matinéink és azok időbeosztásai.