Egy új táska még a takarítónőnek is szép ajándék

Sokak, akik irodában dolgoznak, automatikusnak veszik, hogy minden reggel, amikor bemennek a munkahelyükre, akkor ott mindent rendben találnak, és még az eldugott sarkok is ragyognak a tisztaságtól. Az asztaluk melletti kosárból eltűnik a tegnapi szemét, a padlóról eltűnnek a sárfoltok, az asztal lapjáról a morzsák, amik az előző ebédből maradtak ott, az ablak mindig tisztán csillog, a függöny fehér és a párkányon álló fikusz is mindig egészségesen zöldell. Ez persze mind a varázslat következménye, kevesen gondolnak bele, hogy főleg egy nagyobb iroda rendben tartása mennyi munkával jár, főleg napról napra. Olykor több száz ember után kell felszedni a szemetet, felmosni és törölgetni a bútorokat. Sokan még a saját házuk rendben tartása miatt is bosszankodnak, nem tudom, mihez kezdenének, ha egy több emeletes épületet kellene takarítani, ráadásul nem csak hetente egyszer, hanem minden nap, hisz a kollégák mindig elvárják a teljes tisztaságot.

Nálunk Márta néni volt az, aki éveken keresztül ezt a rendet és tisztaságot megteremtette az irodában. Ráadásul ezt mindig panasz nélkül, mosolyogva tette, nem éreztette azt, hogy neki teher az, hogy minden nap úgy 50 ember után rak rendet. Mi pedig sokszor automatikusnak vettük, hogy ott van, és feltörli a kiömlött kávét, ha azt ügyetlenül földre folyattuk. Márta néni pedig nemsokára nyugdíjba megy, és előre félünk, hol találunk majd még egy ilyen lelkiismeretes, szorgalmas takarítót, aki mosolyogva jön a munkába, és nem morog a szemét miatt, amit ott hagyunk. Ezért elhatároztuk, hogy távozása előtt meglepjük egy szép ajándékkal, hálából, mert ilyen sokáig dolgozott nekünk. Igen ám, de szégyen nem szégyen, nagyon sokat nem tudtunk Mártáról, azon túl, hogy van 2 lánya és 3 unokája. Nem tudtunk a hobbijairól, hogy kötöget vagy főz-e szabadidejében, szeret-e kirándulni, vagy inkább otthon filmeket néz . Így pedig elég nehéz ajándékot venni valakinek, ha nem tudjuk, mit is szeret. Az irodában összedugtuk a fejünket a csajokkal, de így se jutottunk sokra. Az egyikük masszázs bérletet javasolt, de ki tudja, a néni szereti-e az ilyesmit, a másik azt ajánlotta, hogy hívjuk meg egy étterembe, de mi van, ha kényes az ízlése, vagy egy speciális diétát tart?

Sokáig tanakodtunk a dolgon, közben múltak a napok, és Márta néni kijelentette, hogy ezen a héten fog dolgozni utoljára, utána nyugdíjba megy. Így hát szorított minket is az idő, egy hét alatt kellett valamit hamar kitalálnunk, ha meg akartuk lepni valamivel a takarítónőnket. Ekkor egyikünknek lett egy mentő ötlete, hogy vegyünk neki táskát, hisz annak minden nő örül. Ebben meg is egyeztünk, nőknél egy szép táskával valóban nem lehet nagyon mellé lőni. Ezután azon kellett gondolkodnunk, hogy milyen típusú táskát vegyünk neki, semmiképpen sem akartunk egy ócska műbőrt venni, ami pár hónap után elszakad. Egy minőségi bőr darabot szerettünk volna, amit évekig tud használni, és majd ha ránéz, emlékszik ránk, az egykori kollégáira. Az egyik munkatársam említette, hogy mintha Márta beszélt volna egyszer arról, hogy van nekik a férjével egy kis vadászkunyhójuk a Mátrában, de a munka meg a gyerekek miatt csak keveset tudnak ott lenni, de majd, ha nyugdíjba mennek, végre lesz idejük kicsit felújítani, és hétvégente majd mindig ott lesznek, és élvezik a jó erdei levegőt. Meg is volt a tökéletes ajándék, tehát egy vadásztáskát fogunk neki venni.

Igen ám, de hol találunk olyat, ami hamar meg is jön, hisz hét végén fogjuk tartani Márta búcsúbuliját, de mégse valami ócska darab, esetleg különleges is, ami nincs mindenkinek. Ráadásul magamra vállaltam, hogy végigkutatom a netet, hogy hol találhatunk egy olyan táskát, amilyet kigondoltunk. Nagyon sok oldalt végignéztem, de sok volt a használt vagy műbőr darab. Már kész voltam feladni a dolgot, amikor még éppen a határidő előtt sikerült találnom egy tökéletes darabot. Egy olyan vadásztáskát néztem ki, ami bőr, nagyon igényes a kivitelezése, és ami egyedivé teszi, hogy az eleje sem egy sima barna bőrdarab, hanem van rajta egy nagyon szép dombornyomás, ami egy szarvast ábrázol, két oldalt pedig két agancs veszi körbe. Mivel a Mátrában lesznek Márta és férje,  ott biztos találkoznak majd szarvasokkal, így ez a motívum majd mindig emlékeztetni fogja az erdőre, és arra helyre, ahol szívesen tölti az idejét.

Meg is rendeltem a táskát, miután kikérdeztem a kollégáimat, hogy ők is megfelelőnek tartják-e ezt az ajándékot. Persze ő nekik is nagyon tetszett, még a főnökünk is megdicsért minket, hogy ilyen jó ajándékot találtunk ki. Már úton volt a kiválasztott vadásztáska, de azért aggasztott, hogy mi lesz, ha mégse tetszik Mártának az ajándék, és nagyon félre lőttem ezzel a szarvasos mintával. Megnéztem az oldalt, és szerencsére a táskát simán visszaveszi a cég, ha mégsem felel meg. Így Márta könnyen cserélheti, ha inkább egy más jellegű, mindennapos hordásra alkalmas táskát szeretne.  Még azzal sem kell bajlódnunk, hogy elmenjünk a postára, és feladjuk csomagként, a cég elintézi nekünk ezt is. Az sem jelent problémát, ha kicsit olcsóbb vagy drágább a cseretermék, ezt is megoldja a webbolt.

Mivel ilyen kedvezőek a feltételek, és úgy láttam, ez a webshop nagyon jó minőségű bőr termékeket árul, így körülnéztem, milyen termékeik vannak még. Más típusú táskát is árulnak, például aktatáskákat bőrből,  vannak férfiaknak és nőknek készült modellek is különböző színekben. Vehetünk itt kisebb oldaltáskákat, akár övtáskát is, ha valaki nem cipel sok holmit magával. Ezen kívül vannak bőröndök különböző méretben, és akár orvosi táskát is lehet venni.

Ezen kívül, aki sokat utazik, azok választhatnak egyéb utazási kiegészítők közül, van itt például kispárna, gurulós táskatartó, és a kis lakat bőröndhöz. Ha a lányomnak kellene új iskolatáska, itt azt is találnék hisz többféle, márkás, jó minőségű hátizsákot is árulnak, nagyon jutányos áron. Nekem mégis az ékszertartó dobozok tetszettek a legjobban. Ezek nem azok az olcsó, műanyag darabok, hanem némelyikhez bőrt és bársonyt használtak. Nagyon igényes a kivitelezésük, és egy nőnek ez is nagyon szép ajándék lehet. Mindenki szenved attól, hogy elvesznek a fiókban az ékszerei, megkopnak vagy összegabalyodnak, és végül az ember azért nem hordja őket, mert nincs türelme kibogozni és szétszedni a sok láncot, amit bedobált a fiókba.

Végül rendben megjött a vadásztáska, amit rendeltünk, hamar kihozták, így nem kellett amiatt aggódnunk, hogy esetleg lekéssük a bulit, és nem tudjuk Mártának aznap odaadni. Alaposan be volt csomagolva, de persze kibontás után meg is néztük, és teljesen tökéletes állapotban volt, nem volt rajta még egy karcolás sem. Eljött a buli napja, és miután megettük az apró szendvicseket és tortákat, amiket külön erre az alakalomra rendeltünk, szépen becsomagolva átnyújtottuk a takarítónőnknek az ajándékot. nagyon tetszett Márta néninek a táska, azt mondta, még nem is látott ilyen szépet. A szarvast is értékelte az elején, és egészen meghatódott, hogy ennyire odafigyeltünk rá, hogy még emlékeztünk a mátrai nyaralójukra is. Nagyon jó hangulatban telt az este, és nekem meg a kollégáimnak nagy sikerélmény volt, hogy sikerült kellemes meglepetést szereznünk a nyugdíjba vonuló takarító néninknek. Nagyon tetszett ez a webshop, főleg, hogy könnyű szerrel lehet náluk cserélni bármilyen terméket. Most úgyis jön a karácsony, így  sok ajándékot egyszerűen, és stresszmentesen tudnék megvásárolni. Ráadásul a boltnak van egy VIP klubja is, ahova ha belépsz, akkor extra kedvezményekről is értesülsz. Így már bőven megéri az interneten keresztül az ajándékokat. A takarító néninknél mindenesetre nagy sikert aratott.