A takarítás, mint emlékezet frissítő tevékenység

Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, akinek éppen takarítás előtt jutnak eszébe olyan dolgok, amiket az előtt 2 évvel, 3 hónappal és 6 nappal szeretett volna megcsinálni, de azóta sem került rájuk sor.
Olyankor még a közelgő névnapok, születésnapok is eszembe jutnak, ami nálam nagy szó!
Egy szombatra terveztem be egy legalább fél napos takarítást, amiből minden lett, csak alapos takarítás nem. Portörlés és porszívózás közben az jutott eszembe, hogy egy közelgő szülinapi bulira nem igazán van, amit felvennem. Na jó, lehet lett volna, ha nagyon körülnézek, de kedvet kaptam egy spontán ruhatár bővítésre. Az nem igazán jöhetett szóba, hogy elmenjek otthonról, mert azért mégiscsak a takarítás volt az aznapi program, és ha kilépek a lakásból, abból már tuti nem lesz semmi. Ilyenkor áldom a web áruházak feltalálóját.

Az esetek nagy többségében online szoktam ruhákat nézegetni magamnak a kanapéról, sokkal praktikusabbnak találom, mint a fizikai ruhaboltok látogatását. Hétvégén biztosan tömeg van minden üzletben, és igazából azt sem tudtam mit keresek, úgyhogy csak időpazarlás lett volna azt az utat választani.
Általában sorra szoktam venni a kedvenc web áruházaimat, végignézem az új kollekciókat, aztán átküldöm a potenciális darabokat a barátnőimnek, és velük együtt kiválasztjuk azt, amelyik a legjobban illik hozzám és az alkalomhoz.

Ez a születésnapi összejövetel egy egészen hangyányit más volt, mint amihez hozzászoktam, ugyanis egy magán yacht volt a helyszín. Ennyire előkelő ünneplésekhez nem igazán volt szerencsém egészen addig, de mióta új főnökünk van, bármire lehet számítani és még akkor sem biztos, hogy nem fog meglepni. Szóval, a főnököm 40. születésnapjára készültünk mind, ami nálam még csak annyiban mutatkozott meg, hogy kinéztem a csomagolópapírt. Tudom, tudom, ha a munkahelyemen is így teljesítenék, valószínűleg már délelőtt is takaríthatnék otthon a hét bármelyik napján.
Mentségemre szóljon, a kollégáim is ugyanilyen bajban voltak, mindenki tanácstalan volt az ajándékot és az outfit-et illetően.

Végül arra a következtetésre jutottam, hogy olyas valamit fogok vásárolni, amit még sosem. Kizárásos alapon a koktélruha lett a nyerő.
Ilyen ruhám még sosem volt, ezért azt sem igazán tudtam honnan szerezhetném be, de mire jó a Google, ha nem erre. Rákerestem és felugrott többek között egy olyan oldal is, ami szerves részét képezte az eddigi ruhatár bővítő projektjeimnek, csak épp azt nem tudtam, hogy koktélruhát is találok ott. Most már tudom.
Egy egyszerű fekete darabra esett a választásom, a túl élénk színek amúgy sem állnak nekem annyira jól és próbáltam minél diszkrétebb ruhát választani.
Azt szeretem az Abutik.hu-ban, hogy a házhozszállítás gyors és mindig van még időm kicserélni a ruhát, ha valamiért nem jó. A csere is pörgősen megy, semmire nem kell sokáig várnom, ami tulajdonképpen az erőssége kellene legyen minden web áruháznak.
Amellett, hogy gördülékenyen megy a vásárlás, úgy gondolom, hogy ezeket a ruhákat meg sem találnám az üzletekben ilyen áron, ami szintén egy óriási plusz. Eléggé gyakran jelennek meg új ruhák, bőven van miből választani, ráadásul a lépést is mindig tartják a divattal, úgyhogy sokszor nem is kell máshol nézelődnöm, az esetek túlnyomó többségében itt megtalálom, amit épp keresek.

A takarítás így tovább tartott, mint terveztem, de összességében produktív napnak tudhatom be azt a szombatot, olyan feladatokat is letudtam, amik nem is voltak tervben aznapra.  Az ajándék vásárlás még hátra van, de szerintem arra is sor kerül majd két szőnyeg tisztítás között a közeljövőben.